top of page
ideiconcepts

Fördelarna med all produktion under samma tak vid byggande av butiksmiljöer

På IDEI säger vi ofta att vi gör allt ”in-house” men vad betyder det egentligen, och hur går arbetsflödet till? I det här inlägget berättar Jan-Ove, Konceptansvarig och delägare på IDEI om fördelarna med att ha full kontroll över varje steg i produktionen.


Att ha allt under samma tak ger full kontroll över produktionen. Här en rustik hylla till nybakat bröd producerad av IDEI.


På IDEI har vi allt under ett tak, allt ifrån designers och CNC-operatörer till snickare och retailexperter. Bortom titlar är det en en härlig blandning människor som tillsammans sitter på enorma mängder kunskap och erfarenheter.

Vad tjänar man på att ha allt under ett tak, jämfört med att lägga ut produktionen externt? Vi låter Jan-Ove berätta hur han ser på det från sitt håll.

Hej Jan-Ove, genom att vara konceptansvarig och delägare, vad är din roll på IDEI?

– Min operativa roll i IDEI är att vara kreativt ansvarig, samt ibland projektledare för våra projekt. Att vara kreativt ansvarig innebär att jag tar fram butikskoncept och designförslag till våra kunder. Mitt jobb är att tolka kundens vision och ambition och med det som utgångspunkt utformar jag med mitt team ett förslag på det nya konceptet. I de fall jag även har rollen som projektledare driver jag projektet framåt tills allt är producerat, levererat och monterat på plats hos vår kund.


Detaljerad ritning över deliavdelning, ostdiskar och kylrum med mera.


För dig som kreativt ansvarig och projektledare, vad innebär det att ha all produktion under samma tak?

– Formgivning av fysiska miljöer, som en brödavdelning, restaurang eller hel butik, har helt andra förutsättningar om man samtidigt har sin egen produktion. Att under hela processen ha möjlighet att prova sig fram, göra fel, göra om, för att slutligen göra rätt, betyder att man har möjligheten att nå en betydligt mer detaljerad slutprodukt. Det innebär också att man kan unna sig lyxen att låta vissa saker hänga lite i luften och låta processen få ta den tid den behöver innan man tar beslut om vissa detaljer

Hur mycket kan man planera i förväg, i exempelvis ett större butikskoncept?

– Som jag sa så är det en stor fördel att ha helhetskontrollen och att därigenom kunna vara så pass flexibel att man kan vänta in vissa beslut. Samtidigt är grunden till ett framgångsrikt projekt att så mycket som möjligt har planerats så detaljerat som möjligt. Målet för själva genomförandet är alltid att vi ska störa så lite som möjligt, i den dagliga verksamheten som pågår på den plats där vi monterar de nya miljöerna.


34 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page